Confused teenager girl in danger on internet

Az utóbbi öt évben összesen háromezer, az idén eddig pedig már kétszáz bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) egyebek mellett a világhálón fellelt online pedofil tartalmakkal kapcsolatban – írta a Magyar Idők szerdán.

A hatóságtól kapott adatokra hivatkozva a napilap azt írta, az internet hotline oldalára idén befutott 201 bejelentés több mint fele valamilyen gyermekekkel kapcsolatos információ volt. A legnagyobb arányban, 24 százalékban az olyan tartalmakat kifogásolták, amelyeket szülői hozzájárulás nélkül is elérhetnek a gyerekek, holott az adott információk nem nekik szólnak.

A bejelentések 13 százaléka szólt valamilyen erőszakos megjelenésről, további 8 százalék pedig pedofil, másik 8 pedig valamilyen más, de kiskorúakra szintén veszélyes tartalom volt. Emellett többen jeleztek a gyermekekre nem veszélyes problémákat is, így adathalász honlapokat, vírusokkal fertőzött oldalakat, rasszista, idegengyűlölő tartalmakat, de volt, aki zaklatás miatt tett panaszt.

A bejelentéseket a szolgáltató munkatársai feldolgozzák, és megvizsgálják, hogy az említett tartalom legális vagy illegális.

Forrás: hirado.hu

2016. július 27. 10:38 | Biztonságos internetezés, Haladó, Kezdő