image

Tudja, mit beszél: az ismert és mára jó útra tért hacker bemutatta, milyen egyszerűen lehet ellopni a nyilvános wifit használók adatait, majd utána átvenni az irányítást gépük felett.

Mindegy, hogy egy parkban, bevásárlóközpontban vagy repülőtéren kapcsolódunk a nyilvános wifire, egyetlen pillanatig sem érezhetjük biztonságban magunkat. És ezt olyasvalaki állítja (és demonstrálja), aki sokáig a sötét oldalon volt: Kevin Mitnick, a hírhedt hacker, aki ma már elismert biztonsági szakértő.

Mitnick szerint három egyszerű lépéssel megszerezhetők a nyilvános wifit használók adatai. Mindenekelőtt egy hamis wifi-hálózatot kell létrehozni (a bemutatóban ez a „Telstra Air”). ha ebbe bejelentkezik valaki, máris rögzíteni lehet billentyű-leütéseit, és ezzel már elérhetővé válnak a felhasználói nevek, jelszavak, illetve egyéb személyes információk.

Ha a hacker még hamis frissítéseket is küld a gépre, amiket a gyanútlan áldozat telepít, máris átvehető az irányítás a számítógép felett. Ráadásul, állítja Mitnick, az említettekhez szükséges hackereszközök mind-mind ott vannak a neten, és akár egy iskolás is képes használni ezeket – számolt be aMailOnline, közreadva a videót, amelyen a hacker demonstrálja a fentieket.

Forrás: HVG Fotó: © Wikimedia

2016. szeptember 1. 16:44 | Biztonságos internetezés, Haladó, Kezdő