apple-bag-collaboration-154

Egészen vadul hangzik: a Microsoft ingyenes Office-t ad iPad-re, iPhone-ra és Android-ra. Úgy tűnik, mostantól lesz ingyenebéd. Az utóbbi időben egészen új arcot mutat a redmondi cég. Az egyre nyitottabb óriás minap bejelentett utolsó nagy húzása az volt, hogy kiváló térkép és navigációs szolgáltatását, a Google Térképet, iGo-t igencsak zavarba hozó HERE-t ingyen elérhetővé teszi Androidos eszközökön is. A béta változat már most elérhető.

Mostani bejelentésük szerint legfontosabb erődítményüket, a Microsoft Office-t (a Word, az Excel és a PowerPoint alkalmazásokat) Windows Phone után ingyen elérhetővé teszik iPad-re, iPhone-ra és Androidra. A döntés mögött valószínűleg két felismerés húzódik meg. Az egyik, hogy számtalan fejlesztő kezdett el gyártani ingyenesen vagy olcsón elérhető Office szerkesztő alkalmazásokat, a másik, hogy a kevéssé elterjedt Windows Phone platform alatt láthatóan nem lehet majd hosszabb távon az Office irodai hegemóniáját megőrizni.

A bejelentés szerint stratégiai partnerséget kötöttek a Dropboxszal, hogy integrálja a népszerű felhőtároló a szolgáltatáscsomagot.

Eddig a Microsoft irodai programcsaládja csak az Office 365 előfizetőknek volt ingyenes, 2015-től minden otthoni felhasználónak korlátlanul elérhetővé teszik. Ezzel gyakorlatilag még a céges felhasználóknak is ingyenessé válik, hiszen a munkahelyre menet a villamoson offline is szerkeszthető dokumentumról igazán nehéz lesz eldönteni, hogy milyen jellegű felhasználásról is beszélünk.

Forrás: hirado.hu

2014. november 10. 14:47 | Digitális írástudás, Haladó, Kezdő