image (78)

Ha nincs szépen szerkesztve és nem PDF formátumban készül, az önéletrajzot át sem olvassák a munkaerőt kereső cégek HR osztályain. Ezen az oldalon készítse el, akkor nem fenyeget ez a veszély.

Szakértő segítsége nélkül, egyszerűen és akár ingyen is lehet szépen szerkesztett, igényes önéletrajza PDF formátumban, ehhez csak a JobCV oldalra kell látogatnia. Itt egy gyors regisztráció – ékezet nélküli név, emailcím és egy felhasználónév kell hozzá – máris készíthető a CV. Ezután a HR-osztályok számára könnyen átlátató, ízléses sablonok várják, ebből az egyik ingyenes, a többi pedig 9 dollár ellenében 6 hónapig korlátlanul felhasználható. Ez a 2500 forint bőven megér egy szép önéletrajzot, de az ingyenes verzió is remek.

Csak rá kell kattintani a legszimpatikusabb sablonra, és máris szerkeszthető az összes eleme. Minden helyre új szöveget írhat be, itt már az ékezetes betűket is elfogadja a rendszer. Az önéletrajz színvilágát is változtathatja szerkesztéskor, de a beírt elemek akkor sem vesznek el, ha időközben egy másik sablonra vált és abban folytatja a szerkesztést. A jobb felső sarokban menthetők a változtatások.

A “Manage Resumes” opcióval érhetők el az elkészített verziók, rájuk húzva az egeret van lehetőség a mentésre PDF-ként, illetve egy linket is kérhet, amelyet megosztva bárki láthatja az önéletrajzát.

Egyetlen esetben van még tennivalója: ha a nevében ékezetes betűk is szerepelnek. A regisztráláskor kényszerből ékezet nélkül megadott név ugyanis az egyetlen, amit itt nem lehet szerkeszteni. Ne aggódjon: ezen a PDF-szerkesztő oldalon fél perc alatt megoldhatja a problémát.

Forrás: HVG
Fotó: JobCV

2015. július 9. 14:35 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő