Email Envelope - Red Button

Biztonságosabbá válik a Google levelezőrendszerének használata két új funkciónak köszönhetően. A Gmail támogatja a levelek TLS (Transport Layer Security) protokoll segítségével történő titkosítását, így ugyanis illetéktelenek nem tudnak beleolvasni a levelekbe.

Azonban nem minden emailszolgáltató továbbítja biztonságos kapcsolaton keresztül a leveleket, viszont azok csak akkor lesznek titkosítottak, ha mind a küldő, mind a fogadó fél olyan emailszolgáltatóval van kapcsolatban, amelyik használja a TLS protokollt.

Mostantól a Gmail, ha azt tapasztalja, hogy a címzettünk vagy akitől levelet kapunk, nem ilyen szolgáltatóval van kapcsolatban, egy nyitott piros lakattal figyelmeztet arra, hogy nem biztonságos csatornán futnak a mailjeink.


Fotó: Google

Ugyancsak vizuális megjelenítést alkalmaz a jövőben a levelező, ha olyan emailt kapunk, amelynek a küldője nem hitelesített akár az SPF (Sender Policy Framework), akár a DKIM (DomainKeys Identified Mail) által. Ilyenkor a profilkép, az avatar avgy a logó helyén egy piros kérdőjelet látunk majd.


Fotó: Google

A Google persze azt is megjegyzi a hivatalos blogjában, hogy nem minden érintett email veszélyes, de a felhasználó legyen óvatos ilyen esetekben, akár válaszolásról, akár egy, a levélben küldött linkre kattintásról van szó.

Forrás: HVG

2016. február 11. 10:19 | eÜgyintézés, Haladó, Kezdő