image

Üzeneteket küldeni? Telefonálgatni? Ugyan! Van egy sokkal egyszerűbb és praktikusabb módja annak, hogy bármikor könnyen tudjunk spontán baráti találkozót szervezni.

Ha a városban járunk és van egy szabad óránk, szívesen szervezünk egy baráti találkozót, valakivel, aki épp ráér és a közelben van. Vagyis szerveznénk, mert például Budapesten, vagy más nagyvárosban ezt elég nehéz kivitelezni: üzengetni és telefonálgatni kell mindenkinek, és mire találunk valakit a közelben, aki még rá is ér, addigra már vége is a szabadidőnknek.

Erre a problémára jelent megoldást az Androidra és iPhone-ra egyaránt ingyen letölthető Zenly. Használata nagyon egyszerű: gyors telefonos regisztráció után be is léphetünk a főoldalra, amely egy valós idejű térkép. Az alkalmazást használó ismerőseink helyzetét mutatja, azokét, akik jelenleg szintén ráérnek. Alul a jobb oldali ikonra nyomva léphetünk a “Temporary Sharing” menübe, ahol jelezhetjük, hogy épp ráérünk. Itt SMS-ben, Facebookon, Twitteren, e-mailen, WhatsAppon vagy más appokkal direkt megoszthatjuk egyes emberekkel, hogy ráérünk és az így kapott linken látják is, hogy épp hol vagyunk. A “More Options” feliratra kattintva pedig az alkalmazást szintén használó összes ismerősünknek jelezzük, hogy hol vagyunk.

Persze nem kell feltétlen kiadni minden egyes ismerősnek a kilétünket. A főoldalon, vagyis a “Friends” menüben a jobb felső sarokban a bal oldali ikonnal beállíthatjuk, hogy melyik ismerősünk mit láthat. Egyes ismerősök a pontos helyzetünket (“Precise”), másoknak jelezhetjük csak a várost vagy települést (“City”), mások elől pedig elrejthetjük helyzetünket (“Hidden”).

Ha bekapcsoljuk a jelzésünket, 45 percig automatikusan mutatja az appot szintén használó ismerőseinkenk, hogy hol vagyunk. Bármikor meg lehet toldani 15 perccel az időt, illetve le is állítható a visszaszámlálás.

Amennyiben más szolgáltatást is kipróbálna baráti találkozókhoz, tudjuk ajánlani az amerikai egyetemisták új kedvencét, a Down To Lunch alkalmazást, illetve a programok előre szervezésére tökéletes Mozi appot.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2016. május 25. 14:37 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő, Még több informatika